بادکش درمانی چیست؟ | فواید بادکش لغزان و متدهای دیگر بادکش

4.4/5 - (11 امتیاز)

بسیاری از بیماری‌هایی که در جامعه و در میان افراد شاهد آن‌ها هستیم، ناشی از جریان خون نامناسب و نامتعادل است. یکی از روش‌هایی که در بهبود جریان خون بسیار موثر واقع می‌شود، استفاده از بادکش درمانی است. در این مقاله بادکش درمانی را به عنوان یکی از زیرشاخه‌های طب سوزنی مورد بررسی قرار می‌دهیم. با ما همراه باشید تا فوآید این روش را بفهمید.

بادکش درمانی چیست؟

بادکش درمانی را می‌توان به عنوان یکی از شاخه‌های طب مکمل یا جایگزین معرفی کرد. این شیوه درمانی با نام حجامت خشک نیز شناخته می‌شود. بادکش درمانی با استفاده از لیوان‌های مخصوص (شیشه‌ای، چوبی و سفالی) و ایجاد خلا به وسیله مشتعل کردن پنبه آغشته به الکل در این لیوان‌ها انجام می‌شود که باعث می‌شود پوست بیمار مقداری به داخل لیوان مکیده شود. این لیوان‌ها به مدت ۵ تا ۱۱ دقیقه می‌توانند در محل باقی بمانند.

این روش درمانی برای اولین بار در فرانسه انجام شد. اگرچه خواستگاه آن در منابع مختلف چین معرفی شده است اما از قدیم در کشورهایی مانند هند و ایران نیز مورد استفاده بوده است.

شیوه‌های مختلف بادکش درمانی

به دو صورت می‌توان بادکش درمانی را انجام داد. انتخاب اینکه از کدام روش استفاده کنید بستگی به نظر متخصص و  پزشک شما دارد. برای مثال اگر حین بادکش درمانی حجامت نیز صورت بگیرد به آن حجامت تر گفته می‌شود. در غیر این صورت بادکش درمانی معمولی  یا حجامت خشک انجام شده است. در ادامه انواع بادکش درمانی بسته به حرکت لیوان بادکش درمانی را برای شما توضیح می‌دهیم:

  • در بادکش درمانی ثابت لیوان و یا لیوان‌های بادکش را به مدت لازم بدون هیچ حرکتی روی پوست قرار می‌دهند و سپس جدا می‌کنند.
  •  در بادکش درمانی متناوب با هدف جلوگیری از کبودی پوست و تجمع بیشتر خون لیوان‌های بادکش در مدت مشخصی از موضع قرار داده شده برداشته شده و سپس دوباره روی پوست قرار می‌گیرند.

نوع دیگر نیز از بادکش درمانی وجود دارد که در آن باید حتماً قبل از قرار دادن لیوان‌ها، بدن را روغن مالی کرد. در فرآیند انجام این روش در مدت زمان مشخص باید لیوان‌ها روی بدن حرکت داده شوند. این روش در رفع خستگی‌ها و همچنین از بین بردن گرفتگی‌های عضلانی بسیار موثر است.

نحوه انجام بادکش درمانی چیست؟

به یاد داشته باشید که این فرایند حتما باید زیر نظر فرد متخصص انجام شود. از انجام بادکش در خانه و بدون مشورت با فرد متخصص خودداری کنید.  در ابتدا به یاد داشته باشید که لیوان یا فنجانی که برای این کار انتخاب می‌کنید باید لبه‌ی گرد و بدون شکستگی داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است باعث ایجاد جراحت روی پوست بشود. در ادامه یک پنبه را به الکل آغشته کرده و درون لیوان بچرخانید. توجه داشته باشید که لبه لیوان را با حرارت داغ نکنید چراکه ممکن است باعث سوختگی بشود. بعد از این کار لیوان را سریعاً روی پوست قرار دهید. اگر درست انجام داده باشید، خواهید دید که پوست کمی به داخل لیوان کشیده خواهد شد. مقدار پوستی که به داخل لیوان کشیده می شود، به طور تقریبی یک الی یک و نیم سانتی‌متر است.

بادکش درمانی با دستگاه Cupping therapy

با استفاده از این دستگاه می‌توان بدون نیاز به حرارت فرایند بادکش را انجام داد. قبل از استفاده از این دستگاه باید بدن را با استفاده از روغنی که طبع گرم (برای مثال روغن زیتون) داشته باشد چرب کرد. انتهای لیوان مخصوص را به دستگاه متصل کرده و خلا ایجاد می‌شود. وضعیت لیوان را روی بدن ثابت کرده و دستگاه را می‌کشیم. مدت زمان لازم ۵ الی ۱۰ دقیقه است. پس از آن می‌توانیم لیوان‌ها را برداریم.

محل بادکش درمانی

خوب است بدانید بادکش درمانی روی بخش‌های مختلفی از بدن انجام می‌شود و بنا بر مشکلی که می‌خواهد آن را حل کند، محل بادکش درمانی نیز متفاوت است. در ادامه برخی از این محل‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم:

  • محل بادکش شکم: که برای از بین بردن یبوست استفاده می‌شود. محل بادکش معده و روده کل شکم تا زیر دنده‌ها است.
  • محل بادکش زیر شکم: که به بادکش تخمدان هم معروف است درست در زیر خط شکم قرار دارد. در جلوی بدن بیمار بادکش در زیر شکم انجام می‌شود و در پشت بدن او، بادکش‌ها در بالای باسن قرار می‌گیرند.
  • محل بادکش واریس: محل بادکش واریس درست پشت ساق‌های پا قرار دارد. البته بهتر است بادکش واریس را تحت نظر پزشک انجام دهید چون ممکن است باعث وخامت واریس شود.
  • محل بادکش کبد چرب: برای بادکش کبد چرب باید لیوان‌ها را در سمت راست پشت بدن بیمار به فاصله ۸ انگشت از باسن او قرار دهید.
  • بادکش زیر زانو: این روش برای کاهش درد‌های زانو و تقویت جریان خون در این ناحیه انجام می‌شود.
  • محل بادکش برای لاغری شکم: محل بادکش شکم برای لاغری بسته به نوع و شکل چاقی شما می‌تواند متفاوت باشد. ولی معمولا بادکش لاغری روی ناحیه دارای چربی‌های اضافه انجام می‌شود. البته روش‌های غیر تهاجمی دیگری نیز برای لاغری وجود دارد برای مثال می‌توانید این نوشته را ببینید: لاغری با نخ امبدینگ

محل بادکش درمانی
محل بادکش درمانی

فواید بادکش لغزان

در بخش‌های پیشن برخی از خواص بادکش درمانی را قید کردیم، در ادامه به مزایای بادکش به‌طور کامل می‌پردازیم:

معمولا با انجام چندین ساعت فعالیت روزانه افراد دچار خستگی خواهند شد. علت این خستگی‌ها تجمع مواد زائد مثل لاکتیک اسید در بدن است. یکی از خواص بادکش درمانی برای از بین بردن خستگی است که با بهبود جریان خون و سم‌زدایی انجام می‌شود.

بادکش با تاثیر مثبتی که در آوردن ناخالصی‌ها به سطح پوست دارد، به تحریک جریان خون منجر می‌شود. در نتیجه با بهبود جریان خون، از بیماری‌هایی که به دلیل عدم جریان خون مناسب به وجود می‌آید جلوگیری می‌شود. از جمله این بیماری ها می‌توان به چاقی‌های مفرط، بیماری‌های عروقی، واریس و غیره اشاره کرد. بادکش درمانی در رفع انواع بیماری‌های گوارشی مثل تنبلی روده و یبوست نیز موثر عمل می‌کند.

در یک جمع بندی کلی می‌توان گفت تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان دهنده آن است که بادکش درمانی در رفع بیماری‌هایی همچون التهاب مفاصل، اسپاسم‌های عضلانی، رفع چاقی‌های موضعی و ایجاد تناسب اندام، کاهش سردردها نقش موثری دارد. همچنین دفع سموم ناشی از مارگزیدگی و عقرب گزیدگی را نیز می‌توان با استفاده از این روش انجام داد.

مزایا و معایب بادکش درمانی

مزایای بادکش درمانی عبارت‌اند از:

  • ایجاد آرامش و رفع تنش‌های بدنی
  • کاهش گرفتگی‌های بدنی
  • افزایش جریان خون و خون رسانی
  • سم زدایی (با ترکیب با حجامت)
  • افزایش گلبول‌های قرمز

یکی از معایب بادکش درمانی این است که اگر شما مبتلا به اگزما باشید، بادکش درمانی می‌تواند آن را بدتر کند.

مزایا و معایب بادکش درمانی

عوارض جانبی بادکش درمانی

به‌طور کلی اگر بادکش درمانی تحت نظر پزشک متخصص و با وسایل استریلیزه انجام شود، عوارض جانبی خاصی ایجاد نمی‌کند. با این حال ممکن است این علائم خفیف پیش بیایند:

  • کبودی
  • جای زخم
  • عفونت
  • تغییر رنگ پوست
  • خونریزی داخلی

البته تمامی این عوارض معمولا موقت هستند و بعد از استراحت از بین می‌روند.

چه کسانی نباید از بادکش درمانی استفاده کنند

این روش نیز مانند سایر روش‌های درمانی برای گروه‌های خاصی از افراد توصیه نمی‌شود:

  • زنان باردار
  • زنانی که در دوران قاعدگی هستند
  • کودکان و افراد مسن

چند توصیه مهم

  • قبل از بادکش درمانی حتما وعده غذایی سبک میل کنید.
  • اگر پوست پر جوشی دارید، قبل از بادکش درمانی مراقبت‌های لازم را انجام دهید.
  • نگران کبودی‌های ایجاد شده نباشید. طی ده روز بعد از بادکشی، کبودی‌ها از بین خواهد رفت.
  • در صورت کبودی شدید پوست در اثر بادکش، می‌توانید با ماساژ دادن آن موضع از بدن کبودی را کاهش دهید.

هزینه بادکش درمانی

هزینه بادکش درمانی معمولاً ثابت نیست و به عوامل زیادی مثل محل بادکش درمانی، میزان بادکش مورد نیاز، وزن و شرایط جسمانی بیمار و تعداد جلسات لازم برای بادکش درمانی بستگی دارد. برای اینکه هزینه بادکش درمانی برای رفع مشکل خود را بیابید با مطب دکتر محقق و شماره 02122904799 تماس بگیرید.

اگر با خواندن این مطلب به انجام فرایند بادکش درمانی برای درمان بیماری‌های خود ترغیب شده اید، کافیست با مراجعه به بخش تماس با ما در سایت، شماره تماسی از سوزنیران داشته باشید. دکتر سید جعفر محقق با بیش از ۹ سال سابقه در این زمینه همراه شما خواهد بود.  اگر همچنان سوالی در این زمینه ذهن شما را مشغول کرده است، میتوانید مقاله بهترین پزشک طب سوزنی در تهران را مطالعه کرده یا در بخش نظرات از ما بپرسید. علاوه بر این می‌توانید با خواندن سایر مقالات موجود در سایت، اطلاعات خود در زمینه انواع درمان‌های سنتی و جدید را بالا ببرید.

سوالات متداول:

مدت زمان بادکش گرم چقدر است؟

به‌طور معمول مدت زمان بادکش گرم حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است؛ ولی این زمان برای افراد دارای پوست حساس و کودکان کاهش می‌یابد.

چند بار در هفته باید بادکش درمانی انجام داد؟

به طور کلی متخصصان توصیه می‌کنند برای نتیجه گرفتن بهتر از بادکش درمانی بهتر است حداکثر هفته‌ای یک بار بادکش درمانی را انجام دهید.

2 دیدگاه

    1. سلام. برای اطلاع از هزینه های درمان طب سوزنی با مطب دکتر محقق تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
      تلفن تماس : 22904799 ، 26414399

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا