آیا دیسک کمر خوب می‌شود؟

4.5/5 - (6 امتیاز)

ستون فقرات بدن در ناحیه کمر هر انسانی از تعدادی مهره تشکیل شده است که هر کدام به وسیله یک دیسک از مهره‌ دیگر، جدا می‌شود. وقتی‌که دیسک‌ها ضعیف باشند و یا فشار زیادی بر روی آن‌ها باشد، آسیب خواهند دید و در نهایت دچار بیرون زدگی می‌شوند که همین موضوع می‌تواند سبب ایجاد درد شدید در ناحیه کمر و پاهای شما شده و شما را به دیسک کمر مبتلا کند. اما سوالی که ممکن است در این خصوص برای شما پیش آید این است که آیا دیسک کمر خوب می‌شود یا خیر؟

در جواب این سوال باید بگوییم بله، اما بایستی روش‌های درمانی آن را دنبال کرده تا بتوانید به بهبود دیسک کمر خود کمک کنید. با توجه به این موضوع ما در تیم سوزنیران، قصد داریم در ادامه مطالبی را در خصوص این‌که آیا دیسک کمر خوب می‌شود یا خیر برای شما عزیزان بیان کنیم. از این رو پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مطلب با ما همراهی کنید.

دیسک کمر چیست؟

همان‌طور که گفته شده دیسک‌ها بین مهره‌های ستون فقرات هستند. اما باید اشاره کنیم که ستون فقرات بدن هر انسان دارای 26 مهره است که هر کدام از آن‌ها به کمک یک صفحه بیضی شکل که همان دیسک است به دیگری متصل شده‌اند. دیسک از 2 بخش تشکیل شده که بخش خارجی آن جنسی شبیه غضروف دارد و هم‌چون یک حلقه در اطراف قسمت نرم دیسک می‌باشد. در صورتی که به این لایه آسیبی وارد شده و یا دچار پارگی شود، هسته مرکزی آن خارج خواهد شد که در این حالت بیرون زدگی دیسک اتفاق افتاده است.

اگر این بیرون زدگی در 4 مهره پایینی کمر اتفاق بیفتد، در واقع می‌توان گفت که فرد دچار دیسک کمر شده است. در صورتی که آسیب بیش از حدی به این ناحیه وارد شده باشد و ماده نرم دیسک به طور کامل از لایه سخت خود خارج شود و همچنین شروع به حرکت به سمت کانال نخاعی کند، سبب خواهد شد که کانال نخاعی تنگ شده و بر روی نخاع و ریشه‌های اعصاب این ناحیه فشار مضاعفی وارد شود که در صورت عدم رسیدگی ممکن است فرد بیمار با خطراتی جدی رو به رو شود.

دیسک کمر چه علائمی دارد؟

دیسک کمر با علائم مختلفی خود را نشان می‌دهد که در ادامه به علائم اصلی دیسک کمر اشاره شده است.

دیسک کمر چه علائمی دارد ؟

  • احساس درد در ناحیه کمر که در هنگام نشستن و یا بلند شدن بیشتر خواهد شد.
  • ناحیه آسیب دیده، ساق پا، پشت ران و باسن شروع به تیر کشیدن می‌کند.
  • برخی از عضلات دچار اسپاسم و گرفتگی می‌شوند.
  • در پاها بی حسی و یا احساس گزگز خواهید داشت.
  • دچار ضعف عضلانی خواهید شد.

علل ابتلا به دیسک کمر چیست؟

دیسک کمر و ابتلا به آن دلایل متعددی دارد که در ادامه بیان شده‌اند.

  • کهولت سن: یکی از شایع‌ترین دلایل ابتلا به دیسک کمر، کهولت سن است که در این حالت با افزایش سن، مایع بین مهره خشک خواهد شد که در نتیجه این موضوع شاهد فرسایش دیسک و ترک خوردن آن که منجر به پارگی می‌شود؛ خواهید بود.
  • فعالیت‌های سنگین: بسیاری از افراد به واسطه موقعیت شغلی که دارند، ممکن است مجبور به انجام فعالیت‌های سنگین شوند که در نتیجه انجام این‌کار در دراز مدت دچار پارگی دیسک خواهند شد. در مفاله کارهایی که برای دیسک کمر ضرر دارند میتوانید لیستی از فعالیت هایی که نباید انجام دهید را مشاهده کنید.
  • نقص ژنتیکی: برخی از افراد به صورت ژنتیکی دچار نقص در ناحیه دیسک‌های خود هستند و این ناحیه از بدن آن دچار ضعف است. هر گونه فشار بیش از حد و یا آسیب دیدگی احتمال پارگی دیسک در آن‌ها را افزایش می‌دهد.
  • ایستادن یا نشستن غیر اصولی: اگر بدن شما در حالتی نامناسب و غیر اصولی قرار گیرد، فشار در ناحیه کمر و ستون فقرات شما بیش از پیش خواهد شد و در نهایت ممکن است این ناحیه از بدن شما تضعیف شده و در دراز مدت به دیسک کمر مبتلا شوید. در مقاله ای دیگر نحوه صحیح نشستن روی صندلی را برای شما شرح داده ایم که بهتر است آنرا از دست ندهید.
  • ضربه ناگهانی: اگر ضربه‌های ناگهانی در اثر زمین خوردن، تصادف، سقوط از بلندی و … به ستون فقرات فرد وارد شود، ممکن است دچار پارگی دیسک شده و در نتیجه این امر شاهد خارج شدن مایع داخل دیسک باشد که این موضوع می‌تواند فرد را دچار دیسک کمر کند.

آیا عارضه دیسک کمر خوب خواهد شد؟

در جواب این سوال باید بگوییم که بله دیسک کمر می‌تواند بهبود یابد. در واقع دیسک کمر نیز هم‌چون برخی از عارضه‌ها امکان درمان دارد و می‌توان با روش‌های مختلف و رعایت تغذیه مناسب برای کمردرد، از آن رهایی پیدا کرد. از این رو در ادامه به روش‌های درمانی دیسک کمر اشاره شده است.

گرما درمانی

یکی از روش‌های غیر جراحی برای درمان دیسک کمر، گرما درمانی است که به کمک آن می‌توان گردش خون و اکسیژن سلول‌ها را افزایش داد تا از این طریق به کاهش درد کمر ختم شود.

سرما درمانی

استفاده از یک کمپرس یخ می‌تواند به کاهش التهاب در این ناحیه کمک کرده و در نهایت از بیرون زدگی دیسک کمر جلوگیری کند.

داروهای ضد التهاب

پس از مراجعه به پزشک متخصص می‌توانید با مصرف برخی از مسکن‌ها و داروی‌های ضد التهاب درد کمر خود را کاهش داده و از آن رهایی پیدا کنید.

فیزیوتراپی

توانبخشی به کمک فیزیوتراپی یکی از راه‌کارهای درمانی است که می‌تواند به کاهش درد دیسک کمر کمک کرده و در نهایت با طی جلسات آن به صورت مداوم از دیسک کمر خود رهایی پیدا کنید. یکی از مهمترین موارد در هنگام انجام فیزیوتراپی آن است که نحوه استراحت برای دیسک کمر را نیز بدانید و رعایت کنید.

تزریق دارو

در این روش، پزشک معالج سعی بر این دارد که برای کاهش درد بیمار تزریق استروئید را به ناحیه اپیدورال انجام دهد تا از مشکلاتی نظیر تنگی کانال و تخریب مهره‌های کمر جلوگیری کند و در نهایت سبب بهبود دیسک کمر شود. اما در نهایت اگر دوست ندارید این داروهای پر عوارض را به بدن خود وارد کنید، میتوانید به بهبود دیسک کمر خود با انجام فعالیت های ورزشی مناسب دیسک کمر کمک کنید.

درمان دیسک کمر با طب سوزنی

یکی از روش‌های درمانی بسیار موثر در بهبود دیسک کمر، طب سوزنی است. در واقع در این روش با تحریک اعصاب در عضلات و سایر بافت‌ها به کاهش درد کمک می‌شود. این تحریک باعث ترشح اندورفین، انکالفین و بتا اندورفین می‌شود که همگی هم‌چون مرفین در تسکین درد اثر خواهند داشت. در نتیجه انجام این عمل، انقباض و التهاب کم شده و در کنار آن شاهد افزایش گردش خون که می‌تواند به بهبود حرکت مفاصل کمک کند خواهید بود.

درمان دیسک کمر با طب سوزنی

همچنین باید اشاره کنیم که انجام طب سوزنی برای درمان دیسک کمر در بیش از 90 درصد بیماران پاسخگو بوده است و فقط درصد کمی از افراد مجبور به انجام عمل جراحی و یا دیگر روش‌های درمانی می‌شوند.

در عین حال شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به صفحه مربوط به درمان کمر درد با طب سوزنی در سایت سوزنیران، مطالب بیشتری را در این خصوص مطالعه کنید.

شاک ویو تراپی

یکی از روش‌های درمانی نوین برای بهبود دیسک کمر، شاک ویو تراپی است که در آن تکانه‌هایی از انرژی را به بافت آسیب دیده وارد می‌کنند تا به این نحو سبب افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده و تحت درمان شود. در نتیجه انجام این‌کار شاهد تسریع روند بازسازی سلولی و همچنین بهبود دیسک کمر بیمار خواهید بود. البته باید اشاره کنیم که این روش درمانی ممکن است چند هفته تا چند ماه نیاز به زمان داشته باشد.

جراحی باز

اگر شاهد نشانه‌هایی هم‌چون افزایش فشار بر روی اعصاب نخاعی، ضعف در عضله‌های پا، درد مدوام در روده و همچنین نقص در عملکرد آن باشید، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی باز باشد.

روش‌های پیشگیری از دیسک کمر

برای پیشگیری از دچار شدن به دیسک کمر روش‌هایی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • عدم استعمال دخانیات می‌تواند روشی برای پیشگیری از ایجاد دیسک کمر باشد. چرا که استعمال دخانیات سبب گرفتگی، شریان‌ها خواهد شد.
  • کاهش و کنترل وزن می‌تواند از ایجاد فشار مضاعف بر روی قسمت تحتانی کمر جلوگیری کند.
  • انجام تمرینات هوازی هم‌چون شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و … روش دیگری برای پیشگیری از دیسک کمر است.
  • عضلات شکم، قسمت تحتانی کمر و لگن خود را برای جلوگیری از ابتلا به دیسک کمر تقویت کنید.
  • در هنگام بلند کردن اجسام سنگین از چند نفر کمک بگیرید تا دچار دیسک کمر نشوید.
  • کنترل وضعیت بدن در زمان ایستادن و نشستن می‌تواند راه‌کاری مناسب برای جلوگیری از دیسک کمر باشد.

اگر میخواهید بدانید که پیاده روی برای دیسک کمر مضر است یا نه؟ مقاله ما را از دست ندهید!

کلام آخر …

دیسک کمر عارضه‌ای است که می‌تواند گریبان گیر هر فردی شود، چرا که با رعایت نکردن برخی از موارد ممکن است به راحتی در طول زمان شاهد ایجاد چنین در عارضه دردناکی در بدن خود باشید. دیسک کمر علل مختلفی دارد و هم‌چنین روش‌های درمان بسیاری برای آن وجود دارد که با توجه به این موضوع ما در سوزنیران سعی بر این داشتیم که مطالبی را در خصوص این‌که آیا دیسک کمر خوب می‌شود یا خیر برای شما عزیزان بیان کنیم.

همچنین به شما همراهان عزیز پیشنهاد می‌کنیم که اگر یه دنبال درمان گردن درد با طب سوزنی هستید یا دچار دیسک کمر هستید و قصد دارید به کمک طب سوزنی آن‌را درمان کنید، به سایت سوزنیران مراجعه کرده و برای دریافت نوبت و مشاوره حضوری از طریق بخش تماس با ما، با مشاورین مرکز طب سوزنی سوزنیران ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا