پلاسما درمانی چیست؟ مزایا و معایب آن

درباره اهمیت زیبایی و جوانسازی پوست در مقالات قبلی سوزنیران با شما صحبت کردهایم. در این مقاله نیز یکی از روشهای نوین در بهبود وضعیت پوستی را براششما بررسی میکنیم. این روش پلاسما درمانی نام دارد. برای آشنایی با این روش و مزایا و معایب آن (پلاسماجت)، تا پایان مقاله با ما همراه باشید. پیش از آن لازم است بدانیم پلاسما چیست؟
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
پلاسما چیست؟
خون تشکیل شده است از گلبولهای سفید، قرمز و ماده زرد رنگی به اسم پلاسما. پلاسما در واقع حاوی مقدار زیادی پادتن یا آنتی بادی ضد ویروس میباشد که از بدن در برابر ویروسهای مختلف دفاع میکند. جالب است بدانید که حتی در صورتی که فرد مبتلا به یک ویروس، باز هم به همان ویروس مبتلا شود، پادتنها قابلیت شناسایی آن را دارند و میتوانند آن را مورد هدف قرار دهند.
بخش اعظمی پلاسما را آب تشکیل داده است. پلاسما حاوی نمک، پلاکتها و آنتیبادیها میباشد. در واقع پلاکتها هستند که وظیفه انعقاد خون را بر عهده دارند.
پلاسما درمانی و پوست
P.R.P یا پلاسما جت روش درمانی جدیدی برای جوانسازی پوست میباشد.از جمله کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش چین و چروکهای پیری
- رفع خطوط خنده و اخم
- کاهش کبودی و همچنینن پف دور چشم
- سرعتبخشی به ترمیم و بهبود شکستگیها
- ترمیم زخمهای دیابتی
- از بین بردن جای زخم و سوختگی
- و …..
در این روش با استفاده از دستگاه خاصی که تصویر آن را در پایین مشاهده میکنید، ترکیبات مختلف خون جداسازی میشود. پلاکتهای موجود در پلاسما که در فرایند خاصی، فاکتورهای رشد در آنها فعال شده است، به بدن فرد تزریق میشود. فرایند انجام این روش درمانی ممکن است تا 40 دقیقه طول بکشد. این مسئله به وسعت محل درمان نیز بستگی دارد.

پلاسما درمانی و لیفت بینی
با استفاده از روش پلاسما تراپی نوک بینی را با استفاده از دستگاهی که تصویر آن را مشاهده کردید (در فواصل نزدیک به هم) سوزانده میشود. اینر روش نه بیهوشی داردو نه خبری از بیهوشی و دوران نقاهت است. در نتیجه میتوانید بدوت ترس از جراحیهای زمانبر و پرهزینه، از این روش برای فرم دادن به بینی خود استفاده کنید.

درباره ماندگاری این روش صحبتهای مختلفی شده است. آنچه مشخص است این است که به دلیل پرداخت هزینه کمتر و حداقل درد و خونریزی ماندگاری کمتری نسبت به روشهای تهاجمی دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر میزان ماندگاری این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اقداماتی که فرد قبل و بعد از فرایند پلاسماجت انجام میدهد.
- استفاده از بروز ترین دستگاهها
- کیفیت روشها و تکنیکها
مزایا و معایب پلاسما تراپی پوست
این روش درمانی نیز مانند تمام روشهای دیگر مزایا و معایبی دارد که در ادامه برای شما آوردهایم:
مزایا پلاسما جت
- کم هزینهتر از سایر روشها
- آثار طولانی مدت دارد
- استفاده از پلاسمای خود شخص (نگرانی بابت ابتلا به بیماریهای مختلف وجود ندارد)
- بدون نیاز به بیهوشی
- میتواند جایگزین جراحیها باشد.
- برای انواع پوست مناسب است و منع استفائه ندارد.
معایب پلاسما جت
- ممکن است تزریق در ناحیه صورت برای برخی افراد دلهرهآور باشد
- اگر از این روش برای رفع تاسی سر استفاده میکنید، باید صبر زیادی داشته باشید.
- تورم، قرمزی و التهاب
منع استفاده از پلاسما درمانی
در ادامه لیستی از افرادی که نباید از این شیوه استفاده کنند، برای شما آوردهایم:
- بانوانی که باردار هستند
- افراد مبتلا به بیماریهای باکتریایی
- افراد مبتلا به دیابت (مشروط)
- بیماران صرع
- بیمارن مبتلا به امراض غددی
- و ….
پس از پلاسماجت چه مراقبتهایی لازم است؟
معمولا پس از انجام همه اقدامات بهداشتی-درمانی اقداماتی را باید انجام داد. همچنین فرد از انجام برخی کارها منع میشود. توصیههایی که باید پس از انجام پلاسما درمانی جدی گرفته شود را در ادامه بخوانید.
پس از انجام پلاسما جت تا یک هفته از کشیدن سیگار خودداری کنید. همچنین از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید بپرهیزید. در صورتی که از این روش درمانی در ناحیه چشم خود استفاده کردهاید، توصیه میکنیم تا یک هفته رانندگی را به شخص دیگری بسپارید. ناحیه مورد درمان را دستکاری نکنید. در صورت نیاز به داروهای رقیقکننده حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
هزینه و جلسات لازم برای پلاسما جت
از جمله عوامل موثر در تعیین تعداد جلسات این روش میتوان به سن بیمار، میزان تاثیرگذاری پس از جلسه اول و ناحیه تحت درمان اشاره کرد. گاهی با یک جلسه فرد پاسخ مطلوب را میگیرد و گاهی ممکن است به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشیم.
طبیعتا با افزایش تعداد جلسات درمان هزینهها نیز افزایش میابد. علاوه بر این وسعت ناحیه تحت درمان نیز در تعیین قیمت موثر است.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا دیگر کاربردهای این روش درمانی را بشناسید.
اوایل اسفند ماه بود که خبر ابتلای تعداد محدودی از هموطنانمان به ویروس کرونا را شنیدیم. از آن زمان تا کنون تقریباً ۱۰ ماه است که با محدودیتها و قرنطینههای خانگی زندگی میکنیم. اگرچه کشورهای مختلف طی چند وقت اخیر مدعی ساخت واکسن کرونا شدهاند، اما چیزی که مشخص است این است در صورت صحت این اخبار باز هم تا زمان تولید انبوه شاهد مرگ و میر زیادی خواهیم بود.
یکی از روشهایی که برای درمان بیماری کرونا (البته نه قطعی) در کشور های مختلف مورد استفاده بوده است، پلاسما درمانی می باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه انجام پلاسما درمانی و تاثیرات مثبت و همچنین عوارض آن را بشناسید.
پلاسما درمانی و کرونا
با جداسازی گلبولهای سفید و گلبولهای قرمز از خون، میتوانیم پلاسما را نیز جدا کنیم. البته این امکان در قرنهای پیش وجود نداشت. جالب است بدانید که این روش (پلاسما درمانی) روش جدیدی در درمان ویروسها نیست. برای نسختین بار این روش در دهه 1890 و برای درمان بیماریهایی چون دیفتری و ابولا مورد استفاده قرار گرفت.
در سال 1902 امکان جداسازی پلاسما از خون توسط شخصی به نام برینگ فراهم شد. تا قبل از آن به این روش “سرم درمانی” میگفتند.
در روش پلاسما درمانی از پلاسمای خون فرد بهبودیافته برای درمان فرد مبتلا استفاده میشود. در واقع با جایگزین کردن پلاسمای فرد سالم (که سرشار از پادتن و آنتی ویروس است) به جای پلاسمای فرد مبتلا، سعی میشود سیستم ایمنی بدن فرد قویتر شود. احتمالا به همین دلیل اخیرا شاهد درخواست اهدای خون از سمت مراجع بودهایم.
آیا همه افراد قادر به اهدای پلاسما هستند؟
در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم؛ خیر، اینطور نیست. معمولا قبل از اهدای پلاسما با فرد اهداکننده مصاحبه صورت میگیرد. اگر فرد بهبودیافته به بیماریهای زمینهای چون دیابت، فشار خون، میگرن و غیره مبتلا باشد، شرایط اهدا وجود ندارد. بنابراین لازمه اهدای پلاسما به فرد مبتلا به ویروس، نداشتن هیچگونه بیماری زمینهای است.

عوارض پلاسما درمانی در درمان کرونا
طبق مشاهدات و تحقیقاتی که تا کنون صورت گرفته است، در صورت رعایت تمام اصول و موارد بهداشتی پلاسما درمانی به منظور بهبود کرونا تقریبا بدون عوارض است. البته ممکن است به دلیل ورود پروتئین خارجی به بدن، فرد دچار کهیرهای پوستی شود. اما این مشکل نیز قابل حل میباشد.
همچنین ممکن است پس از ورود پلاسما به بدن بیمار، فرد دچار تب و لرز شود. اما اگر تمام مراحل این کار با رعایت پروتکلها اننجام شده باشأف جایی برای نگرانی نیست.
جمع بندی
در این مقاله چندین جنبه از فواید درمانی پلاسما درمانی را بررسی کردبم. فواید درمانی پلاسما درمانی در بهبود کرونا و همچنین بهبود وضعیت پوستی و همچنین لیفت بینی را بررسی کردیم. پادتنهای موجود در پلاسمای افراد بهبودیافته در درمان فرد مبتلا بسیار موثر عمل خواهد کرد. در درمان بیماریهای پوستی نیز پروتیینهای موجود در ترکیب پلاسما برای بهبود بیماری بسیار مفید خواهد بود. سوالات خود را برای ما کامنت کنید. دکتر محقق در کوتاهترین زمان پاسخگوی شما خواهد بود.