عوارض لیزر موهای زائد کدامند؟
آیا عوارض لیزر موهای زائد تا حدی هستند که این روش اصلاح بسیار ساده و موثر را فراموش کنیم؟ چند سال پیش بود که برای خلاص شدن از شر موهای زائد باید به سراغ راههای دردآوری مانند بند انداختن، وکس یا اپیلاسیون میرفتیم و درد، کوچکترین مشکل این روشها بود. چند هفته بعد، موهای زائد دوباره رشد میکردند و نیاز به اصلاح داشتند. با پیشرفت تکنولوژی، متخصصان بهداشت و سلامت به دنبال راهی برای درمان دائمی این مشکل بودند تا اینکه دستگاه لیزر عرضه شد.
دستگاه لیزر، معجزهای بود که افراد را برای همیشه از رویش مجدد موهای زائد خلاص میکرد اما میدانیم که همه روشهای درمانی، عوارض یا واکنشهایی را در پی دارند.
خوشبختانه پیشرفتهای روزافزون، این عوارض را به حداقل رساند، تا جایی که امروزه عوارض لیزر موهای زائد واکنشهایی طبیعی نسبت به ایجاد تغییر در پوست است که مراقبت و انتخاب درست، همین عوارض را به کمترین حد خود میرساند. در این مقاله شایعترین عوارض لیزر موهای زائد را بررسی میکنیم و در ادامه راههای مراقبت از پوست بعد از لیزر کردن را به شما معرفی میکنیم.
فرآیند لیزر موهای زائد
احتمالاً اکثر افراد تصور میکنند که مکانیزم و عملکرد دستگاههای لیزر ساختار پیشرفته و پیچیدهای دارد اما شاید برایتان عجیب باشد که دستگاه لیزر، تنها تأثیرش با ایجاد نور اتفاق میافتد. همان نوری که در طول شبانه روز توسط منابع مختلفی مانند خورشید، لامپ و آتش ایجاد میشود و ما پرتو یا بازتابش را میبینیم. البته هر نوری با توجه به منبع آن، طول موج و اثر متفاوتی دارد.
جالب است بدانید افرادی که دارای پوست تیره هستند، به جهت جذب بیشتر طول موج، نتیجه بهتری از لیزر موهای زائد میگیرند اما در عین حال بیشتر در معرض عوارض لیزر موهای زائد هستند. به زبان سادهتر میتوان گفت دستگاه لیزر به وسیله نور، قبل از گرم شدن پوست، روی پیاز و ساقه مو تأثیر میگذارد تا دیگر مویی از آن رشد نکند.
چرا لیزر عوارض دارد؟
درست است که لیزر با پرتوی نور عمل میکند اما این نور، هم ویژگیهای فیزیکی خاصی دارد و هم بسیار پرانرژی است. طراحی لیزر به گونهای است که موج نور باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکولها میشود. برای آن که پرتوی لیزر به پیاز مو برسد باید از لایههای سطحی پوست که اپیدرم نام دارد، عبور کند. طبیعتاً پرتوی لیزر برای آن که روی پیاز مو تأثیر بگذارد، کمی هم جذب اپیدرم میشود. برای همین است که عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و دیگر عوارض مشابه ایجاد میشود.
از دست ندهید: امبدینگ شکم: قیمت و مزایا
عوارض لیزر موهای زائد کدامند؟
احتمالاً شنیدهاید که هیچ قرص یا دارویی بدون ضرر نیست. این جمله تقریباً درباره بیشتر روشهای درمانی یا بهداشتی صدق میکند اما نکته مهم این است که عوارض به معنای آسیب یا ضرر نیست بلکه منظور از عوارض، واکنش طبیعی بدن نسبت به یک تغییر است که این واکنشها قابل پیشبینی هستند و جای نگرانی ندارد. اما واکنشهای غیرطبیعی به عنوان عوارض حادی هستند که ناشی از خطای درمانی یا استفاده از دستگاه غیراستاندارد است. اکنون برخی از شایعترین عوارض لیزر موهای زائد را به شما معرفی میکنیم:
-
قرمز شدن و التهاب پوست
از آنجایی که تأثیر لیزر به طور خاص بر روی فولیکولها و پیاز مو است، در نتیجه واکنش بدن را به همراه خواهد داشت. پرتوی لیزر باعث بروز قرمزی و التهاب در آن قسمت از پوست میشود. گاهی ممکن است بعد از لیزر، کمی احساس زق زق زدن یا تورم پوست به وجود آید. البته که این علائم همیشگی نیست.
قرمزی و التهاب پوست در این حد، واکنشی کاملاً طبیعی است که موقت بوده و خیلی زود از بین میرود. گاهی جهت کاهش این علائم، از بیحسی موضعی استفاده میشود. یکی دیگر از راههای رایج برای درمان این عارضه، کمپرس و دوش آب سرد است.
-
سوختگی و تاول
از جمله عوارض لیزر موهای زائد، سوختگی و تاول است. این عارضه از جمله واکنشهای طبیعی بدن نیست، بلکه نتیجه خطای درمانی، تکنیکهای نامناسب اپراتور و یا استاندارد نبودن دستگاه است.
-
پوسته پوسته شدن
از دیگر عوارض لیزر موهای زائد، خشک شدن یا پوسته پوسته شدن قسمت لیزر شده است. این عارضه به ندرت رخ میدهد و از پیامدهای خفیف به شمار میآید که با استفاده از کرمهای مرطوبکننده میتوانید آن را بهبود ببخشید.
-
تغییر رنگ پوست
کاهش رنگدانههای پوست که باعث روشنتر شدن پوست میشود و در مقابل، افزایش رنگدانهها که باعث تیرهتر شدن پوست میشود، نیز از جمله عوارض لیزر موهای زائد است. این عارضه معمولاً گذرا است ولی ممکن است تا چند هفته ماندگار شود. قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و همچنین استفاده از کرمهای ضدآفتاب میتواند در کاهش احتمال بروز این عارضه، مؤثر باشد.
-
آسیب به چشم
اشعه لیزر اگر به صورت مستقیم با چشم برخورد کند، میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را ایجاد کند. بنابراین استفاده از عینک مخصوص در حین لیزر موهای زائد برای بیمار و اپراتور الزامی است. در صورتی که جهت لیزر موهای صورت به پزشک مراجعه کردید، میبایست از عینکهای محافظدار استفاده کنید که اطراف چشم را نیز پوشش دهد.
-
ایجاد زخم
همانطور که اشاره کردیم، قرمز شدن پوست از عوارض لیزر موهای زائد است اما اگر متخصص لیزر، مرتکب اشتباهی شود و یا دستگاه، طول موج استانداردی نداشته باشد ممکن است بعد از لیزر، زخمهایی سطحی ایجاد شود. در صورتی که بعد از گذشت 3 یا 4 روز، جای زخم بهتر نشد، میتوانید به پزشک مراجعه کنید.
توصیههای مراقبتی بعد از لیزر
- بعد از لیزر تا حد امکان در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و زمانی که از خانه بیرون میروید از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید.
- تا جلسه بعدی لیزر، آفتاب نگیرید، سولاریوم نروید و از کرمهای برنزه استفاده نکنید.
- تا حد ممکن 24 ساعت بعد از لیزر موهای زائد صورت، از مصرف لوازم آرایش جلوگیری نمایید.
- از حمام آب داغ، سونا و جکوزی آب گرم حداقل تا 2 روز بپرهیزید.
اگر پس از لیزر موهای زائد یا موارد دیگر دچار افتادگی و شل شدن پوست شدید اصلا نگران نباشید و قبل از هرگونه مصرف داروی شیمیایی این مطلب را مطالعه کنید: مزایای لیفت صورت با نخ
راه های پیشگیری از عوارض لیزر موهای زائد
اولین و مهمترین اقدام جهت مصون ماندن از عوارض لیزر موهای زائد، انتخاب و مراجعه به مرکز و کلینیکی است که خیال شما را از لیزری مطمئن راحت کند و همچنین کمترین عوارض را داشته باشد. کلینیک سوزنیران با بهرهگیری از اپراتورهایی باتجربه و زیر نظر پزشک متخصص، به شما این اطمینان را میدهد که با به کارگیری بهروزترین دستگاه لیزر تجربهای لذتبخش و رضایتمند را برایتان فراهم آورد. در این نوشته میتوانید دستگاه مورد استفاده در روش لیزر موهای زائد در سوزنیران را بشناسید.
شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد
در این مقاله تلاش کردیم با معرفی عملکرد دستگاه لیزر و عوارض لیزر موهای زائد، شما را مطمئن کنیم تا با خیالی آسوده موهای زائد بدنتان را لیزر کنید. سالهاست که سازمان بهداشت جهانی این روش را تأیید کرده و اگر حتی یک مورد، عارضه خطرناک وجود داشت، قطعاً از طرف این سازمان ساخت و تبلیغ دستگاههای لیزر ممنوع میشد.
بنابراین همانطور که در طول مقاله توضیح دادیم، تنها نکته مهم، قبل از انجام لیزر، یافتن کلینیکی است که با رعایت اصول بهداشتی و دستگاهی استاندارد، لیزر موهای زائد را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهد تا از ابتلا به عوارض احتمالی جلوگیری شود. اگر هنوز از انجام لیزر موهای زائد بدن مطمئن نیستید به شما پیشنهاد میدهیم مقاله مزایا و معایب لیزر موهای زائد را مطالعه کنید تا خیالتان راحت شود.